Zwemvereniging Workum

Wat bieden wij?

REZ (Recreatief Elementair Zwemmen)

Heb jij de diploma’s A, B en evt. C? Train dan gezellig met ons mee!
Na het behalen van je zwemdiploma is het belangrijk om het zwemmen regelmatig te blijven oefenen. Zwemmen is heel gezond en goed voor alle spieren.

Bij REZ leren we de kinderen hun zwemtechniek en zwemconditie te verbeteren. Hierbij ligt de focus op het verbeteren en aanleren van de zwemtechniek. Daarbij verhogen ze hun zelfredzaamheid en zwemplezier. Ze worden dus betere zwemmers en misschien wel echte kampioenen.


Onze trainingen bevatten verschillende aspecten van het zwemmen, zoals de wedstrijdslagen, duikspellen, balvaardigheid, hindernis parcours, sociale ontwikkeling, maar vooral plezier staat voorop.
Iedere dinsdag: 17.00 – 17.45 uur REZ1 (starters) en 17.45-18.30 uur (meer ervaren)
Aanmelden of info: [email protected]

Wedstrijdzwemmen

Ben jij een echte waterrat en vind je het echt kicken om zo hard mogelijk naar de overkant te zwemmen? Dan is wedstrijdzwemmen wat voor jou! Door de trainers krijg je alle zwemslagen goed aangeleerd. Zo leer je de borstcrawl, rugcrawl, schoolslag en ook de vlinderslag. Natuurlijk is er ook aandacht voor de start en het keerpunt. Je mag aan wedstrijdzwemmen deelnemen als je je diploma A en B hebt (of ABC). Wedstrijdzwemmen is iedere maandag en vrijdag om 17.30 uur en op woensdag om 18.00 uur.

Je traint voor wedstrijden die in de omgeving plaatsvinden. Om je ze goed mogelijk voor te bereiden op deze wedstrijden word je zwemtechniek verbeterd en aan je conditie gewerkt. Hoewel de focus ligt op het wedstrijdzwemmen, is er voor de jeugd ook aandacht voor het spelenderwijs leren. Er zijn diverse themalessen om de trainingen afwisselend en leuk te houden.
Twee tot drie maal per week trainen de wedstrijdzwemmers voor hun wedstrijden in de regio. Workum vormt een startgroep met Bolsward en de gecombineerde teams zwemmen in competitieverband in de regio.

Er wordt meegedaan met de nationale competitie in Bolsward, Sneek en Oosterwolde, met de Fryselcup die wordt afgewerkt in Buitenpost, Sneek en Workum en er zijn regiokampioenschappen voor geplaatste zwemmers. Voor minioren/junioren en junioren/jeugd is er een aparte competitie in Bolsward, Oosterwolde, Harlingen en Sneek.

Borstcrawltraining / triatlon

Kun je (een beetje) borstcrawl zwemmen maar wil je je techniek verbeteren of wil je het langer kunnen volhouden dan is er een trainingsgroep die onder leiding van een trainer je persoonlijke adviezen geeft. Zeker van belang voor triatleten of sporters die nu niet direct individueel aan zwemwedstrijden willen deelnemen maar meer willen dan alleen in conditie blijven. In de triatlon is het zwemgedeelte het meest ‘technische’ en voor velen het zwaarste.

Master Zwemmen / Trimzwemmen

Zwemmen voor 18-plussers, bij de KNZB masterzwemmers genoemd, is de ideale manier om fit te blijven.
Je bent actief aan het zwemmen onder begeleiding van een ervaren zweminstructeur. Niet alleen baantjes trekken, maar zwemmen in je eigen tempo en op je eigen niveau. Iedereen kan meedoen, jong of oud. Master zwemmen is heel gezond, want je gebruikt bijna al je spieren. Tegelijkertijd is het een veilige sport met geringe kans op blessures. Om mee te doen hoef je zeker geen geoefende zwemmer te zijn; je traint in een groep aan het verbeteren van je conditie. 

Waterpolo

Waterpolo is een intensieve, fysieke teambalsport die zwemmend wordt uitgeoefend. De juiste zwemtechniek, een goede balbeheersing en een uitstekende conditie zijn de ingrediënten om waterpolo op een goede en leuke manier te beoefenen. Beschik jij over die capaciteiten? Kom dan waterpoloën bij SVW zwemmen! Heren, dames en jeugd kunnen bij SVW zwemmen terecht om waterpolo op een sportieve en gezellige manier te beleven.